SAHA Girişim Projesi Kapsamında 2022 Yılında Desteklenen Girişimci Firmalar

ASARTECH ARGE TASARIM MÜHENDİSLİK A.Ş.

Yüksek Frekans RF ve Mikrodalga Mikroelektronik Bileşen Tasarım, Prototipleme ve Üretimi yapmakta, Deniz ve Hava Platformları Sistem Mühendisliği kapsamında RF Test, Doğrulama, Sistem Entegrasyonu Hizmetleri vermektedir. Savunma ve Haberleşme Sektörlerinde Sistem Üreticisi Ana ve Alt Yüklenici Firmaların kritik ihtiyaçlarına yönelik 40 GHz.’e kadar dar ve geniş bant yüksek frekans elektroniği çözümlerinde tamamı ithal ikamesi sağlayan Mikrolektronik Bileşenlerin üçüncü parti tek milli tedarikçisi olan bir KOBİ’dir.

CET KOMPOZİT VE EPOKSİ TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

Uzay & Havacılık, Savunma, Otomotiv, Denizcilik, Elektrik & Elektronik ve Kompozit sektörlerinde kullanılan 100’den fazla epoksi bazlı ürün ve teknolojiyi 3 yıl içerisinde yerlileştirmiştir. Şirket yüksek performanslı polimerler, yüksek performanslı yapıştırıcılar ve kalıp sistemlerinde müşteri talepleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları yaparak farklı sektörlere özel çözümler geliştirmektedir.

YKSN DENİZCİLİK ENERJİ SAVUNMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

2017 yılından bu yana yarattığı MIL-POD markasıyla yoğun bir biçimde amfibi kara araçlarının su içindeki hareketleri, direnç/güç hesaplamaları için simülasyon ve analizleri ile bu araçların suda itki sistemlerinin tasarım ve üretimi konularında faaliyetlerde bulunmaktadır. Hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) konusunda yetkin bir ekibe, lisanslı yazılım ve donanım altyapısına sahiptir.

SELVİ YAZILIM VE DONANIM TEKNOLOJİLERİ LTD.ŞTİ

Yapay zeka tabanlı bilgisayarlı görü tekniklerini kullanarak görüntüden bilgi üretilmesi alanında uzmanlaşmıştır. Savunma teknolojileri, havacılık teknolojileri, insansız sistemler, yapay zeka teknolojileri alanlarında faaliyet göstermektedir. Görü® ürünü kamera görüntülerinden nesne/olay/anomali tespiti ve konumlama yapabilmektedir. UYAZ® ürünü insansız hava araçlarının (İHA) GPS ve benzeri konumlandırma altyapılarını kullanmadan, engellerden sakınarak, döngüde insan olmadan otonom uçabilmesini mümkün kılmaktadır.

ASTROTECH HAVACILIK A.Ş.

Yeni nesil itki teknolojilerinin yanı sıra geliştirdiği yüksek hızlı, uzun menzilli insansız hava araçları ile gözlem, taşımacılık, savunma alanlarında hizmet sunmaktadır. Firma yüksek teknoloji ürünlerinin hassas talaşlı imalat, katmanlı üretim ve kompozit üretimi gibi mekanik işlemlerinin yanı sıra aviyonik sistemleri ve bunların yazılımlarını kendi bünyesinde üretebilmektedir. Süpersonik uçuş ve uzay görevlerinin kapılarını açan Detonasyon Motorları, İnsansız hava araçlarının dar alandan kalkışını sağlayan Hibrit Boosterları ve kendi alanında eşsiz Otonom İnsansız Hava Araçları ile savunma ve havacılık alanında öncü olan firma geliştirdiği teknolojilerle uluslararası pazarlarda çalışmaktadır.

ONLAB ELEKTRİK ELEKTRONİK BİLİŞİM SAN.TİC. A.Ş.

Güç elektroniği ve motor kontrol sistemleri konusunda çözümler üreten bir teknoloji ve Arge firmasıdır. Endüstriyel alanda farklı sektörlere ve farklı tip motorlara yönelik teknolojik motor sürücü çözümleri sunan birçok projeyi başarıyla tamamlamıştır. Halihazırda 10’dan fazla ürünü seri üretimde olup yurtiçi ve yurtdışı pazarlara gönderilmektedir. Savunma sanayi sektöründe havacılık alanında toplamda 2 adet motor sürücü projesi devam etmektedir. Savunma sanayi projeleri THS5 ve THS6 seviyelerindedir. Sivil uygulamalara yönelik geliştirilen ve tamamlanmış olan pek çok motor sürücü projesi de bulunmaktadır.

BİLSA SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

Türkiye’nin ilk ve tek MIM | Metal Injection Molding (Toz Metal Enjeksiyon Kalıplama) prosesine sahip firmasıdır. Savunma Sanayi için askeri ateşli silah parçaları ve Savunma Sanayi dışında Medikal sektörü için de yerli Biyopsi Forseps uçları üretmektedir. Önceleri ithal edilen bu stratejik sektörlere ait stratejik parçaların ambargolara karşı yerli üretilmesi ve cari açığın dengelenmesi için çalışmaktadır. MIM Teknolojisi ile Cep Telefonu, Havacılık ve Roket Parçaları gibi birçok sektöre üretim yapılabilmektedir.

TEXINSIGHT TEKNOLOJİ LTD.ŞTİ.

Görüntü işleme çözümleri geliştirmektedir. Yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknikleri ile geliştirmekte olduğu iki ürün bulunmaktadır. 1.effiDoc – Yapay zeka tabanlı, web ve mobil platformlarının bir senkronize çalıştığı, el yazısı ve bilgisayar çıktısı okuyup analiz edebilen ve paylaşıma imkan sağlayan, akıllı evrak yönetim sistemidir. Geliştirmeler devam etmektedir. TRL 5-6 seviyesindedir. 2.TEXINSIGHT Platform – Yapay zeka tabanlı görüntü işleme platformudur. İşletmelerde ve çevrede bulunan kameralardan akan görüntüdeki insan-makine, insan-insan, insan-ürün etkileşimlerini analiz ederek anomalileri tespit eder ve raporlar. Geliştirmeler devam etmektedir. TRL 5-6 seviyesindedir.

ALLOYA TEKNOLOJİ BİLİŞİM TİC. A.Ş. (ALLOYADDİTİVE)

AlloyAdditive tel ark eklemeli imalat (wire arc additive manufacturing, WAAM) teknolojisi üzerine çalışmaktadır. Bu teknoloji ile yüksek maliyetli ve uzun süren talaşlı imalat süreçleri ile üretilen parçaların uygun maliyetli ve daha kısa sürede üretilmesi avantajını sunmaktadır. TÜBİTAK 1512 desteğiyle ön prototip ve MVP seviyelerinde tel ark eklemeli imalat cihazları çıkaran AlloyAdditive (TRL 5), ülkemizdeki önemli savunma ve havacılık firmalarıyla yakın çalışmakta ve uygun alanlarda hizmet vermektedir.

BİNTECH ROBOT TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

Güneş enerji santralleri ve gökdelen temizliğinde, verimliliği, iş güvenliğini artırmak ve maliyetleri düşürmek için otomasyon temizlik robotları üretimi yapmaktadır. Geliştirmiş olduğu patentli robotların aynı zamanda ihracatını yapmaktadır.Ülkemizde pazar lideri konumunda olan robotların, tüm Ar-Ge süreçleri firma tarafından gerçekleştirilmiş olup dünyada da pazar lideri olmayı hedeflemektedir. Çözümlerin özgün, fonksiyonel ve teknolojik tasarımlar olmasına büyük önem verilmektedir, yenilikçi, yüksek kapasiteli ve kaliteli robotlar üretilmektedir.

NOVART UZAY TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

Üst Kademe Hibrit Roket Motoru. Novart hibrit yakıtlı roket motoru sistemlerinin tüm tasarım, üretim ve test süreçlerini kendi altyapısında sürdürmektedir. Ürünün geliştirilmesi ile birlikte roket yönelim belirleme ve kontrol sistemleri de geliştirilmiş ve satışı yapılmıştır. Ürün testleri için sonda roketleri geliştirilmiş ve bu roketler ile hizmet verilmiştir.

OZZTECH BİLGİ GÜVENLİĞİ VE YAZILIM LTD.ŞTİ.

Siber Güvenlik Yazılımları alanında faaliyet gösteren Ozztech, Savunma Sanayi, Kamu ve Özel sektörler de dahil olmak üzere SIEM, SOAR, LOG MANAGEMENT, SOAP ve Uzay teknoloji alanlarında yazılımlar geliştirmekte olup hali hazırda aktif olarak satış gerçekleştirmektedir. 5651-5070-KVKK-GDPR gibi yasal regülasyonları destekleyen yazılımlara yerli ve milli vizyon gerçekleştirmek amacıyla küreselleşme yolunda Avrupa Operasyonunu başlatmıştır.

STOP GRUP A.Ş

Sivil amaçlı kullanımlar için yer uçuş eğitim cihazları ve bunların parçalarıni üretmektedir. Serbest düşüşte uçuş kontrolü sağlayan bir uçuş simülatörü olan Dikey rüzgar Tüneli’ni Türkiye’de İlk olarak üretmişlerdir.

NOVUMARE İNOVASYON TEKNOLOJİ HİZMETLERİ SAN.TİC. LTD.ŞTİ

Nano ölçekte bir insansız hava aracı geliştirmiştir, kullanıcıya video ve görüntü aktaran bir sisteme sahiptir. Üzerinde 1 adet IMU sensör, 2 adet DC motor sürücü devresi, 1 adet analog kamera, 1 adet termal kamera besleme girişi ve 1 adet kablosuz bağlantı modülü bulundurmaktadır. Uçuş hızı maksimum 5 metre/saniye olacak şekilde pervane tasarımı ve motor seçimi yapılmıştır. 4 gram yük taşıma kapasitesine sahip olup gereli operasyonlar için termal kamera ya da patlayıcı taşıyabilmektedir.

MODÜLER MAKİNA SAN.TİC. A.Ş.

ENOCH, çok amaçlı, geliştirilebilir, güçlü, otonom çalışabilen, yol dışı ağır hizmet tipi elektrikli bir platformdur. Sanal ortamda geliştirilmiş ve test edilmiştir. Otoyol dışı araçların; inşaat, madencilik, endüstri ve tarım alanlarında gerçekleştirdiği tüm görevleri yerine getirebilecek şekilde kullanıcı ihtiyacına göre tasarlanmış ve patentlenmiştir. Makinaların üretim, stok ve kullanım şeklini değiştirecek yıkıcı bir çözüm sunar. Li-Ion bataryası ile gürültü ve gaz emisyonsuz olarak 8 saate kadar çalışabilir. Şarj noktasına uzak yerlerde; DC jeneratörü sayesinde hibrid olarak %50 daha az yakıt kullanarak çalışabilir.